Nika Hydro 20 kW Tim Sistem

Logo1
toool  Tehničko upustvo [pdf] 
Atraktivna peć za etažno grijanje modernog dizajna i velikog ložišta o kojoj će se govoriti među Vašim prijateljima. Vrata od sivog liva i čelična konstrukcija od limova veće debljine ostaviće jak utisak svojim grijnim karakteristikama. Dimovodna cijev na gornjoj ploči omogućava uštedu prostora. Grije zračenjem toplote i strujanjem toplog vazduha .Ložište je obloženo vermikulitom sa svih strana što dodatno podiže temperaturu u ložištu i dodatno sagorijeva dimovodne gasove i daje veliku efikasnost. NIKAHYDRO je dostupna 5 različitih boja sa bočnim stranicama od čeličnog lima a posebno se ističe model sa bočnim stranama od inoxa. Poseduje visoku energetsku efikasnost i optimalnu toplotnu snagu uz minimalnu potrošnju. Veliko ložište je obloženo šamotnim ciglama na bokovima i sivim livom sa leđne strane i skokovi temperature ne utiču negativno na konstrukciju peći a kvalitet dimnih gasova je izuzetno visok zbog visokih temperatura u ložištu. Mogu se koristiti drvene cepke i do 35 cm a ukoliko ih postavljate diagonalno i od 40cm. Pepeljara je laka za čišćenje a pored donjeg dijela vrata nalazi se ručica za istresanje rešetke ložišta koja omogućava lako istresanje pepela u pepeljaru i bolji dotok vazduha u ložište Vatrostalno staklo je prvoklasno ROBAX-SHOTT staklo Prostor za odlaganje drveta i opreme za čišćenenje peći je ispod ložišta. Vrata i staklo su pažljivo zaptiveni vatrostalnom bezazbestnom vrpcom. Ukoliko vrata imaju i ugrađenu samozatvarajuću oprugu, peć se može montirati i na dimnjak na kome su i druga grijana tijela. Kontrolom dotoka vazduha postižu se kvalitetni dimovodni gasovi i optimalna efikasnost i snaga. Tercijarni vazduh koji se dovodi sa leđne strane u gornje dijelove ložišta pomaže dodatno sagorijevanje gasova i veću temperaturu.

North Hydro 20 kW Tim Sistem

Logo1
toool  Tehničko upustvo [pdf] 
NORTH štednjak je elegantan, moderani etažni štednjak od Inoxa koji se izrađuje u verzijama sa lijevim, desnim, gornjim i zadnjim dimovodnim izvodom što značajno olakšava priključivanje na dimnjak. Detalji:
 • Bočne stranice u inoxu
 • Vrata ložišta i rerne izrađena od debelog čeličnog lima
 • Duboko ložište izrađeno obloženo vermikulitom
 • Velika rerna napravljena od inoxa. (praktično neuništiva i laka za čišćenje)
 • Ugrađeni termometar na vratima rerne lak za očitavanje
 • Rerna se grije cirkulacijom toplog vazduha sa svih 5 strana uključujući i leđnu.
 • Dno rerne se može skinuti za potrebe čišćenja
 • Fioka pogodna za skladištenje posuđa za pečenje, drveta, pribora za potpalu…
Kontrola rada rerne: Ručicom sa prednje strane iznad rerne regilše se cirkulacija toplog vazduha oko rerne. Kada je ručica zatvorena, strujanje vazduha prema odžaku je ograničeno i vazduh struji oko rerne. Time se pojačava i mogućnost grijanja. Kada je ručica otvorena, vreo vazduh ne struji oko rerne čime se pojačava funkcija kuvanja. Važne napomene:
 • Ložište NORTH HYDRO štednjaka je sa jedne strane obloženo vermikulitom kao izolacionim materijalom a na stranici od sivog liva su otvori koji omogućavaju dovođenje tercijarnog vazduha u ložište koji poboljšava kvalitet sagorijevanja i dimovodnih gasiova.
 • Kontrola protoka vazduha: Na dnu vrata ložišta je regulator dovoda primarnog vazduha kojim se kontroliše sagorijevanje goriva umanjuje potrošnja goriva.
 • Praktičnost čišćenja: pepeljara se može lako i brzo potpuno izvaditi i očistiti
 • Veliko skladište/fioka ispod rerne omogućavaju uštedu prostora za gorivo
 • Vatrostalno staklo ložišta nemačkog proizvođača Schott – Robax
 • Minimalna udaljenost od zapaljivih materijala: 30cm sa strane, 80 cm sa frontalne strane
Kvalitet izrade: NORTH HYDRO štednjak je izrađen u skladu sa evropskom normom EN12815. TIM SISTEM poseduje ISO 9001 standard. Pakovanje: NORTH HYDRO štednjak je upakovan u drveni kavez Dimenzije pakovanja: 1000mm x 600mm x 900mm (Š x D x V)

TS-L Hydro 20 kW Tim Sistem

Logo1
toool  Tehničko upustvo [pdf] 
  TS-L HYDRO je atraktivna kaminska peć za etažno grijanje sa velikom staklenom površinom koja pruža sjajan prizor razgorelog plamena a svojim dimenzijama uliva osećaj sigurnosti od zime u zimskim danima. Izrađena od čeličnog lima velike debljine, grijaće Vaš dom ne samo distribucijom vode kroz sistem za grejanje nego i zračenjem toplote cijelom svojom površinom a posebno kroz vatrootporno staklo. Veličina  ložišta koje je djelimično obloženo vermikulitom omoguća laku upotrebu i kvalitetno sagorijevanje na visokim temperaturama. Pepeljara se vadi u potpunost i čisti veoma jednostavno. Regulacija dotoka vazduha: Regulator primarnog vazduha nalazi se u dnu vrata ložišta i poželjno je da bude potpuno otvoren prilikom paljenja. Vrata ložišta zaptivena su najkvalitetnijim nemačkim zaptivnim vrpcama. Regulator sekundarnog vazduha se nalazi iznad vrata ložišta dok tercijani vazduh ulazi sa leđne strane peći. Optimalnim kombinovanjem dotoka vazduha plamen će gorjeti dugo a dodatno sagorijevanje dimovodnih gasova pružiće Vam efikasno i jeftino grijanje.